esmaspäev, 29. veebruar 2016

Led-lampide õmblemine

Led- tule paigaldamiseks tekstiilile on vaja järgmiseid detaile: led - lampi, mikrolülitit, vooluallikat ehk patareid ja selle pesa ning kõik need tuleb õmmelda alusriidele niidiga, mis juhib elektrit. Oluline on ka õmblemise järjekord, et tekiks vooluring.

Õmblemist tuleb alustada led-lambist, et see õigesse kohta jääks. Sealt liikuda edasi vooluallikasse, aga jälgima peab seda, et sa ühendaksid omavahel kindlasti samad märgid ehk siis miinused või plussid. Kui see on tehtud tuleb katkestada niit ja uus järgi panna.

Nüüd tuleb õmmelda led-lambi teine poolkinni ja selle sama niidiga õmmelda kinni ka lüliti. Siis peab katkestama jälle niidi ja tuleb järgi panna kolmas niit. Selle niidiga peab kokku õmblema lüliti teise poole ja vooluallika selle poole, mida sa enne ei ühendanud. Kui kõik detailid on omavahel ühendatud, tekib vooluring ja led- lamp peaks minema põlema.
Vildist alusele õmmeldud led- tuli eest poolt

Vildist alusel õmmeldud led-tuli, mikrolüliti ja vooluallikas

 Led- tulede õmblemisel kohvrisiltidele oli kõige keerulisem õmblemise tehnoloogia väljamõtlemine.  Tahtsin teha nii, et kõik need detailid oleksid täielikult peidetud, samas aga nii, et saaks lülitit kasutada. Teine probleem oli auguga, kust led-lamp pidi töö paremale poolele paistma hakkama. Tahtsin, et see oleks ikka ilus.

Usun, et me mõtlesime koos õpetajaga välja parima lahenduse. Õmblesin kõik detailid kahe kanga vahele nn kinda või soki sisse.  Selleks, et led- tuli hakkaks välja paistma panime aga öösi, mis oli just sobiliku suurusega ja tekitas ilusa raami led-lambi ümber. 

Keeruline oli ka see, et ma ei saanud enne oma kohvrisilti päris valmis õmmelda. Lõplik siltide kokkuõmblemine ja kinnituste lisamine tuli teha kõige viimasena. 

Led-tule õmblemine


Kinda sisse peidetud vooluring


Led-tulukestega sildid

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar